Aart Bontekoning

Aart Bontekoning

Sociaal psycholoog

Sociaal psycholoog Aart Bontekoning doet uniek onderzoek naar ‘generaties in organisaties’. Ook millennials (1985-1999) en GenZ (2000-2014).
Rond 2000 ontdekte hij dat nieuwe generaties met updates reageren op verouderd gedrag, zoals gedateerde manieren van leiden, samenwerken, besluiten. Wanneer oudere generaties hiervoor open staan komen er van binnenuit evolutionaire veranderingen op gang die een organisatie of een team ‘bij de tijd’ houden én aantrekkelijker maken voor alle generaties. Hij promoveerde hierop in 2007, tot nu toe als enige in de wereld.

Actuele crisissen, toenemende vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt maken zijn wetenschappelijke generatiewerk heel actueel. Hij is een veelgevraagd spreker. De vijfde druk van ‘Nieuwe Generaties in Vergrijzende organisaties’ is recent verschenen.

Aart Bontekoning over de samenwer­king met Sprank

"Joke was de eerste die mij met het generatietheater liet optreden op een HR Symposium, dat was een groot succes. Vele optredens volgden nog. Nu zijn we bezig met ombouwen naar ‘diversiteitstheater’, over inclusief samenwerken met generatie- en culturele diversiteit. Met de eerste optredens in najaar 2023. Alvast te boeken bij Sprank."

Werkgeluk

Wellbeing

Organisatiecultuur

Organisatieverandering

Generatie-diversiteit

Aantrekkelijke werkgever voor alle generaties

Duurzaam werken en vitaliteit

Inclusief samenwerken

'bij de tijd' blijven

Sociaal innoveren

cultuur veranderen van binnenuit

Wil jij meer weten over een spreker of (samen) bouwen aan een inspirerend programma?

Neem contact op