Een event als HR-instrument

Bij Sprank benaderen we events anders dan je misschien gewend bent. Wij organiseren en bedenken sprankelende medewerker events, business events en incentives op maat. In eigen productie, in opdracht of in samenwerking. En we regelen ze tot in de puntjes. Maar ons startpunt is anders: wij zien een event als een HR-instrument. 

Events die werken

HRM gaat over het bewegen en verbinden van mensen. Onderzoek bewijst dat een persoonlijke ontmoeting tussen mensen het vonkje is dat werkgeluk aanwakkert en mensen in beweging zet. 

Met onze events creëren wij memorabele persoonlijke ontmoetingen waarin inhoud en beleving samenkomen. We vertalen jouw visie, strategie en HR-doelstellingen naar verrassende programma’s en concepten. We spelen met de ingrediënten en voegen een sprankje magie toe om het plaatje compleet te maken. Zo ontwikkelen we ervaringen je die niet snel vergeet. 

De Sprank methode

Ieder event is uniek. Net als de behoefte van iedere organiserende partij. Waar de één volledig ontzorgd wil worden, zoekt een ander alleen advies of ondersteuning op onderdelen. En dat begrijpen wij. Daarom krijg je bij ons geen generieke aanpak, maar zorgen we voor de ondersteuning die bij jou past. Bij Sprank kun je terecht voor mee-denkers en mee-werkers in iedere fase van het proces.  

De ideeënfase

We bepalen het doel en de randvoorwaarden voor jouw event. Dit is de blauwdruk van het event waar we in iedere volgende fase op teruggrijpen. 

Concept & programma ontwikke­ling

De creatieve invulling van jouw event wordt bepaald. Denk aan het thema en de inhoud. In deze fase bepalen we de beleving van jouw event.

Eventmanagement

Het grote regelen is aangebroken. De locatie wordt gekozen, entertainment en/of sprekers geboekt, de styling bepaald, catering afgestemd. De inhoud van het event krijgt vorm via een draaiboek.  

Eventcoördinatie

Rondom de daadwerkelijke organisatie moet ook veel gebeuren. Denk aan randvoorwaarden zoals de communicatie met toekomstige bezoekers, de registratie en de locatiebezoeken om bijvoorbeeld de techniek te regelen.

On site eventmanagement

De dag van jouw event is aangebroken. Dat betekent rennen en vliegen om alle ideeën en voorbereidingen op het moment suprême te realiseren. 

Eventmanagement

Met een team van eventmanagers en nauw betrokken partners hebben we alles in huis om jouw event van A tot Z te laten slagen. Of eigenlijk van Z tot A. Want ons startpunt is het doel dat jij met jouw event wilt bereiken. Samen denken we de businesscase uit die we op basis van jouw visie en strategie doorvertalen naar eventdoelstellingen. We zorgen voor een sprankelend totaalconcept en projectplan. En als je wilt voeren we het ook helemaal voor je uit. Dat bespaart jou tijd en onnodige stress. En misschien wel het belangrijkste: je kunt zelf ook genieten van de (voor)pret van jouw event.

Bekijk ons eventportfolio

Concept & programmering

Veel bedrijven hebben zelf de capaciteit om een event te organiseren, maar zoeken hulp bij de inhoud. Want de kracht van een event valt of staat met het concept en het programma. Samen creëren we een totaalconcept met inhoud én beleving. We helpen je bij het kiezen van het thema en vertalen dat door in een aansprekend concept. Daarna adviseren we je over de programmering (plenair, break-outs), inhoud en werkvormen. Omdat we direct verbonden zijn met inspirerende sprekers, creëren we samen een concept op maat dat impact maakt.

Successen vieren kan op veel manieren. Elkaar treffen in een ontspannen omgeving, zonder druk van deadlines, zorgt voor de beste beleving. Want een event helpt je vertragen. Het helpt je om stil te staan bij successen. Hoe groot of klein ze ook zijn. Wij maken vieren tastbaar: met een videoboodschap, een gezamenlijke slinger, een lied of een onvergetelijke reis samen met collega’s. En het mooie is: vieren verbindt. En verbinding leidt tot betere resultaten. Zodat je een jaar later weer wat te vieren hebt!  

Bekijk de case van Prodas

Jij hebt jouw stip voor de nabije of verre toekomst bepaald. Je weet waar je met jouw organisatie of team heen wilt. Maar je collega’s weten dat nog niet. Totdat ze deelgenomen hebben aan een event van Sprank. Wij brengen jouw visie en strategie tot leven tijdens een event. Zo wordt de presentatie van jouw koers- of jaarplannen voor iedereen een beleving. Want plannen worden pas écht een succes als je ze samen doorleeft.

Bekijk de case van Lev Groep

Medewerkers maken niet alleen onderdeel uit van de organisatie: zij zijn de organisatie. Toekomstbestendige organisaties laten hun medewerkers groeien. Tijdens een event bijvoorbeeld. Leer over afdelingen, divisies en vestigingen heen. Of breng inspiratie van buitenaf. Creëer een verandermindset, stap een dag uit je comfort-zone en ervaar bloeimomenten. Met aandacht voor elkaar. In het event, maar ook daarna. Want gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten.

Bekijk de case van Driessen Groep

Events op Brainport Human Campus

Wij hebben een exclusieve samenwerking met Brainport Human Campus in Helmond. Deze unieke campus in de Brainportregio richt zich op het domein mens, werk en werkgeluk en is een unieke eventlocatie. Aan inspirerende ruimtes voor plenaire sessies en break outs geen gebrek. En ook de inwendige mens komt niks tekort. Geen betere plek is denkbaar voor jouw (HR-)event. Omdat Sprank vanuit de Brainport Human Campus werkt, zijn wij er kind aan huis. Graag nemen we je mee naar de meest bijzondere plekjes…

Meer over de Brainport Human Campus

Kom in contact met Sprank

We zijn benieuwd hoe wij je kunnen helpen. Laat je contactgegevens achter en wij bellen je terug. 

Neem contact op