Bert Roelofs

Bert Roelofs

Dagvoorzitter, inspirator, spreker, CHRO mbt mensgericht werken en organiseren

Ik mag mij ruim 30 jaar binnen diverse organisaties bezighouden met vraagstukken op het gebied mensen, leiderschap, organisatieontwikkeling en -transities binnen zowel de publieke als ook de private sector. Ik combineer hierbij vooral een mensgerichte benadering met een bedrijfsmatige en ondernemende aanpak. Met passie en veel energie vooruitgang realiseren en in beweging blijven. De rek is uit de klassieke benadering waarop wij de externe en interne arbeidsmarkt benaderen. We zullen in Nederland anders moeten gaan nadenken over ons gezamenlijke opgave en de wijze waarop we hieraan invulling geven. Ons werkveld rondom de vraagstukken van mens en leiderschap volstrekt zich in een context van permanente verandering. De vragen rond de fit tussen individuele medewerkers, functies die zij vervullen en de organisatie waarin zij werken zijn complexer en vragen om een andere benadering. Levenslange verbinding zal niet meer passend zijn voor organisaties en individuele medewerkers die zich willen blijven ontwikkelen.

Het is mijn persoonlijke overtuiging dat de sleutel zit in het bieden van ruimte aan professionals om vakmens te kunnen en mogen zijn. De is de sleutel voor duurzame ‘inzetbaarheid’. Want medewerkers die compassievol hun werk kunnen uitoefen en die autonomie, verbinding en ruimte voor ontwikkeling ervaren hoef je niet gelukkig of ‘inzetbaar’ te maken. Als mensen zich blijven ontwikkelen, ontstaat wendbaarheid van de organisatie. Deze transitie van denken en handelen binnen een context van onzekerheid en loslaten van klassiek ‘command en control’ principes binnen organisatie en HR geeft mij elke dag weer energie om een bijdrage te kunnen leveren aan een werkomgeving waar medewerkers voelen dat ze ertoe doen.

Bert Roelofs over de samenwerking met Sprank

“Het samenwerken met het Sprank team is een geweldige match, Op basis van een jarenlange samenwerking weet ik dat je als spreker, dagvoorzitter volledig op het Sprank team te kunnen vertrouwen. Zij bundelen innovatie, inspiratie en resultaatgerichtheid succesvol aan elkaar.”

Behoud van medewerkers

Werkplezier

(Persoonlijk) leiderschap

Vitaliteit

HR-innovatie

HR-strategie en -roadmap

Wil jij meer weten over een spreker of (samen) bouwen aan een inspirerend programma?

Neem contact op