Michael Kortekaas

Michael Kortekaas

Keynote, ondernemer, inspirator

Hoe houd je je energiebatterijen opgeladen, een gezond werk-privé balans en focus op de dingen die je wilt bereiken in veranderende en/of moeilijke tijden? De drie grote thema’s binnen Mentale (veer)Kracht komen aan het licht:

  1. Presteren onder druk (werkdruk)
  2. Omgaan met verandering, teleurstelling & tegenslag
  3. Volhouden oftewel gedragsverandering

Vanuit deze concepten maakt Michael de verbinding naar excelleren, eigenaarschap, (persoonlijk) leiderschap, in contact blijven met elkaar, werkgeluk, teamperformance en duurzame High Performance.  Michael Kortekaas, één van de hunters uit het TV-programma ‘Hunted’ heeft veel ervaring, advies en antwoorden op de gestelde vragen. Hij inspireert en coacht al jarenlang mensen, teams en organisaties op energie, fitheid, vitaliteit, leiderschap en Mentale (veer)Kracht.

Over Michael Kortekaas

Ik ben Michael Kortekaas. Ik heb gestudeerd aan de Sportacademie en 12,5 jaar gewerkt voor Politie en Defensie. Sinds 2011 ben ik ondernemer en verzorg ik als spreker presentaties over o.a. Mentale (veer)Kracht, Energiemanagement, Werkgeluk, High Performance en (persoonlijk) Leiderschap.

Mijn persoonlijke quote: ‘Dat wat je doet, daar word je goed in!’

Tijdens mijn carrière binnen de overheid heb ik opleiding gegeven aan hoog risico beroepen; politiemensen en militairen die werken onder uiteenlopende extreme omstandigheden. Wat mij is opgevallen, is dat binnen veel opleidingen de nadruk ligt op de ‘hard skills’. Toch zijn juist de onderbelichte ‘soft skills’, beter gezegd essentiële of menselijke skills, zoals focus, (zelf)reflectie, mindsetting, actief luisteren, kwetsbaarheid, empathisch vermogen doorslaggevend wanneer mensen, teams en organisaties willen excelleren, werkdruk ervaren, veranderingen doormaken en/of meer duurzaamheid willen aanbrengen.

De wetenschap is duidelijk; mensen die mentaal veerkrachtiger in het leven staan zijn: Succesvoller, Gezonder en Gelukkiger. En juist deze drie tezamen vormen een belangrijk fundament voor duurzaamheid. Ik help medewerkers van organisaties deze essentiële vaardigheden te ontwikkelen in presentaties, workshops en volledig op maat gemaakte programma’s.

Op NPO3 ben ik te zien als één van de hunters in het programma Hunted. Het is een programma van de AVRO/TROS waar een speciale opsporingsdienst op jacht gaat naar voortvluchtige mensen. Het geeft een unieke inkijk in hoe onze inlichtingendiensten en verschillende teams van politie en defensie (samen)werken. Dit jaar is mijn laatste jaar in deze rol geweest en ga ik mij weer richten op andere mooie dingen.

Psychologische veiligheid

Cultuur

Veerkracht

Wendbaarheid

Verandering

(vitaal) Leiderschap

Wil jij meer weten over een spreker of (samen) bouwen aan een inspirerend programma?

Neem contact op